Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1300

655

 

Ivan Mušlek na Pinkec festu 17. listopada (foto iz arhive portala)
Ivan Mušlek na Pinklec festu 17. listopada (foto: iz arhive portala)

 

U Temi Krugova slušamo prvu polovicu predavanja o dojmovima s putovanja po Gruziji i Armeniji koje je na ovogodišnjem Pinklec festu 17.listopada održao Ivan Mušlek.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Čovječuljci = Tiny People Ule Reić, knjiga za mlade je Frida Kahlo: Život u slikama (strip) Maríje Hesse, na odjelu beletristike Oprosti Ide Hegazi Hoyer, a na stručno-znanstvenom odjelu Tijelo: Priručnik za korisnike Billa Brysona.

U Vijestima Krugova saznajemo da je HAZU objavila knjigu Ante Tresića Pavičića o hrvatskoj povijesti, da će se Zagreb Film Festival zbog korone ove godine ipak održati potpuno online, da je umro Mladen Kušec, da je Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja zaključio EU-projekt Muzej budućnosti, te da Lauba izložbom predstavlja najbolje od autora mlađe i srednje generacije iz svoje kolekcije.

Na današnji datum rođeni su Charles Bronson, Benvenuto Cellini, Adolf Dassler, André Malraux, Slobodan Novak i Monica Vitti. Kristofor Kolumbo je ugledao Dominiku, umrli su Henri Matisse, Bob Kane i Leon Theremin.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo otkrivanje planeta koji ne pripadaju nijednoj zvijezdi te uspješno uzimanje uzoraka s asteroida Benu. Najavljujemo i otvorenje izložbe Impaktori, impakti, impaktni krateri i njihove posljedice u prostorijama Turističke zajednice grada Križevaca, autora prof. dr. sc. Tihomira Marjanca, dr. sc. Marine Čalogović te Karla Bermanca.

Zanimljivosti govore kako nam lišće može pomoći u izučavanju klime na Zemlji u davna vremena, a emisija završava izrekom Seana Conneryja koji je preminuo 31. listopada.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Vincenza Bellinija, Johna Barryja, Ennija Morriconea, Jerryja Bocka, Bojana Adamiča, grupa The Beatles, The Beach Boys te Radost! i Marija Kovača.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1300 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 3. studenoga od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Komentari su zatvoreni.