Take a fresh look at your lifestyle.

Besplatni tečajevi naprednog računarstva od subote dostupni online

 

 

HACK, odnosno Hub for Advanced Computing Križevci, niz je besplatnih tečajeva naprednog računarstva koji se održavaju od listopada u Križevcima u organizaciji udruge P.O.I.N.T. i uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

Uslijed uvođenja novih epidemioloških mjera, od ove subote program nastavlja online što predstavlja priliku za sve one koji bi ga željeli pratiti i steći nova znanja i vještine u području računarstva i programiranja, a do sada nisu mogli sudjelovati. Programi su namijenjeni učenicima srednjih škola i studentima, a prijaviti se mogu i oni koji se bave programiranjem, bilo profesionalno, bilo u slobodno vrijeme. Web stranica projekta hack.udruga-point.hr nudi više informacija kako se prijaviti.

Program održavaju stručnjaci, doktori znanosti, o temama kojima se bave i istraživački. Tako Marko Dimjašević, doktorirao na temu automatskog testiranja softvera na Sveučilištu u Utahu u SAD-u te se stručno usavršavao u Američkoj svemirskoj agenciji, NASA-i, pokriva teme iz teorije tipova, dokazivanja matematičkih teorema pomoću računala i programskih jezika; Ivan Radiček, doktorirao računarstvo na Tehničkom sveučilištu u Beču i usavršavao se na Institutu Max Planck u Saarbrückenu, u Njemačkoj, bavi se područjima umjetne inteligencije i sintezom računalnih programa u Microsoftu; te Andrej Dundović, doktorirao je teorijsku astrofiziku na Sveučilištu u Hamburgu, a stručno se usavršavao na znanstvenom institutu Gran Sasso u Italiji, istražuje svemirske fenomene visokoenergetske astrofizike i kozmologije, a za što razvija i koristi računalne programe za superračunala.

Za one koji ne mogu aktivno pratiti nastavu ni online putem, na web stranici projekta hack.udruga-point.hr dostupni su i besplatni materijali s tečajeva, a koji se redovito nadopunjuju i proširuju, a predavači stoje na raspolaganju za pitanja vezana na spomenute teme.

Pripremni je tečaj pod nazivom “Uvod u GNU/Linux” završio, ali je dobro da svi polaznici koji nisu upoznati s GNU/Linuxom prođu objavljene materijale kako bi mogli pratiti ostale tečajeve, dok je trenutno aktualan tečaj “Web.Igra.Haskell: Izrada igre za web u Haskellu” Marka Dimjaševića ove subote u svojem 4. nastavku te je također preporuka pregledati dostupne prezentacije onima koji se planiraju naknadno uključiti.

Komentari su zatvoreni.