Take a fresh look at your lifestyle.

Hoće li se na posljednjoj sjednici ove godine pojaviti svi gradski vijećnici?

Rebalans proračuna za 2020. i donošenje odluke o kreditnom zaduženju Grada, najvažnije su točke na dnevnom redu 31. sjednice Gradskog vijeća koja će se održati telekonferencijski u petak. Što se tiče rebalansa, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović na konferenciji za medije je objasnio da se radi o tehničkom usklađivanju jer zbog pandemije brojne manifestacije, za koje su bila planirana sredstva, nisu održane. Kredit pak Grad namjerava uzeti za uređenje stadiona.

“Planiramo 5,5 milijuna kuna ulaganja u gradski stadion. Naša ideja je da zaokružimo početna ulaganja u atletsku stazu. Tamo se 40 godina nije ulagalo ništa, sad će se urediti i natkriti tribina, izgradit ćemo još jedno pomoćno igralište s umjetnom travom, urediti parkiralište i prostorije za nogometni klub”, najavio je Katanović.

Na dnevnom redu je još jedna odluka o osnivanju prava građenja u poduzetničkoj zoni Gornji Čret, treća ove godine. Radi se o proizvodnom pogonu za rolete, a vlasnik planira zaposliti šest do osam osoba. Vijećnici će raspravljati i o davanju koncesije za održavanje i naplatu parkirnih mjesta te upravljanju sustavom javnih bicikala na području Križevaca. Doznajemo da je najpovoljniji ponuda stigla od tvrtke iz Varaždina.

Gradonačelnik Mario Rajn osvrnuo se na proteklu godinu za koju je rekao da je bila neočekivano izazovna.

“Ipak, u 2020. je nastavljena dobra suradnja većine u Gradskom vijeću. Obilježena je infrastrukturnim radovima koje smo pripremali godinu ranije. energetski smo obnovili Dječji vrtić Križevci, uskoro će biti gotova sportska dvorana koja se čeka više od dva desetljeća. Podižemo standarde i iduće godine prelazimo na jednosmjensku nastavu”, rekao je Rajn i dodao da su nezavisna istraživanja Križevce svrstala među pet gradova koji najviše izdvajaju za obrazovanje, a nedavno smo postali i najbolji ekograd.

“Nagrada nas veseli, ali važno je da smo jasno artikulirali politike koje zastupamo. Ugodno je završiti mandat s pričama u kojima se Križevci spominju u pozitivnom kontekstu, a ne kao 2017. kad je naš grad bio poznat po najvećem broju blokiranih u zemlji”, izjavio je gradonačelnik.

Spomenuo je i izgradnju nadvožnjaka iznad pruge, Grad je uključen u treću fazu radova vrijednu 3 milijuna kuna koji se odnose na izgradnju pristupnih cesta. Naveo je i ove godine uređene ulice te najavio da na početku sljedećeg mandata u obnovu napokon ide i Ulica Stjepana Radića od hotela do Ulice Marcela Kiepacha.

 

 

Komentari su zatvoreni.