Take a fresh look at your lifestyle.

HŽ ukinuo 134 vlaka, čak 11 kroz Križevce

Hrvatske željeznice  od Božića su privremeno ukinule čak 11 željezničkih linija koje prolaze kroz kolodvor Križevci iz smjera Zagreba prema Koprivnici i Bjelovaru i obratno. Na svojim stranicama navode da epidemija covida-19 negativno utječe na potražnju za njihovim uslugama pa HŽ Putnički prijevoz bilježi znatno smanjenje broja putnika. Primjerice, iz Križevaca za Zagreb više ne voze u 4.28, 8.10, 10.09, a iz Zagreba za Križevce u 4.48, 8.34, 17.12, 18.09. Za Bjelovar ne ide onaj u 10.03, a iz Bjelovara za Križevce u 9.12. Ukinuta je i linija iz Osijeka za Zagreb i Rijeku i obratno, koja staje i u našem kolodvoru. No nisu ukinute samo linije koje prolaze kroz Križevce, HŽ je smanjio opseg željezničkoga putničkog prijevoza na području čitave zemlje, a ukinute su i neke međunarodne linije.

“Izmjene u voznom redu obuhvatit će oko 16 posto usluge, a odnose se na vlakove s malim brojem putnika. Od ukupno 821 vlaka izmjene se odnose na  njih 134 u unutarnjem prijevozu, od kojih 76 privremeno neće voziti, 18 vlakova vozit će na skraćenoj relaciji, a 40 vlakova skratit će razdoblje prometovanja”, objašnjava HŽ Putnički prijevoz.

Izmjene voznog reda objavljene su na stranicama HŽ-a i vrijede od 25. prosinca do daljnjega. Od uvođenja online nastave u srednjim školama izmijenjen je vozni red 59 vlakova namijenjenih prijevozu učenika, od kojih 47 vlakova ne vozi, a 12 vlakova vozi na skraćenoj relaciji. Izmjene će biti na snazi do početka nastave u drugom polugodištu.

Komentari su zatvoreni.