Take a fresh look at your lifestyle.

Udruga P.O.I.N.T. izdala zbirku koračnica posvećenu Gradskom puhačkom orkestru Križevci

U suradnji s Gradskim puhačkim orkestrom Križevci, križevačka Udruga P.O.I.N.T. izdala je krajem 2020. godine publikaciju notirane glazbe pod naslovom “March in Style!” (ISMN: 979-0-9013707-0-8). Riječ je o zbirci koračnica autora Josipa Konfica, magistra muzike i profesora udaraljki u zagrebačkoj Glazbenoj školi Pavla Markovca.

Konfic je ovih 12 kadenci za marširanje u različitim glazbenim stilovima posvetio Gradskom puhačkom orkestru Križevci, u kojimu je započeo svoje “udaraljkaške korake” te bio dugogodišnji član i suradnik. Kadence takve vrste može izvoditi gotovo svaki puhački orkestar pa je ova publikacija izdana na engleskom jeziku u nakladi 100 primjeraka i tiskana u Grafocentru Križevci.

Glazbeni stilovi su New Orleans, Latin, Hip Hop, Country, Agrican, Reggae, Rock, Classical, Folk, Funk, Techno i Drum’n’ bass, a sastav je najmanje udaraljkaški kvartet s instrumentarijem mali bubanj, 4 tom toma, veliki bubanj i činele u paru, koji to može izvoditi stoječki (instrumenti na stalku) ili marširajući (za puhačke orkestre i slično).

Ovime se udruga P.O.I.N.T., koja od svojega osnutka 2004. godine povremeno izdaje knjige i publikacije tematski vezane uz Križevce, uvrstila i među nakladnike notirane glazbe, a izdavanje je financijski podržao Gradski puhački orkestar Križevci. Autorica ilustracija je Marija Konfic, a dizajn i pripremu za tisak priredila je Tamara Pap.

Josip Konfic (1985.) diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Ivane Kuljerić Bilić i profesora Igora Lešnika. Dobitnik je nekoliko priznanja za izvrsne rezultate u radu s učenicima Agencije za odgoj i obrazovanje, godišnju nagradu HDGPP-a te 2018. napreduje u zvanje prof. mentor.

Radi kao nastavnik udaraljki i pročelnik puhačkog odjela u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu te kao vanjski suradnik u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima gdje 10 godina zaredom organizira festival pod nazivom „Večeri udaraljkaša u Križevcima”, a posljednjih šest godina i međunarodno natjecanje „Sonus” za mlade udaraljkaše.

Konfic je mentor mladim kolegama udaraljkašima Muzičke akademije u Zagrebu na predmetu Pedagoška praksa i nastavnicima udaraljki koji se pripremaju za stručni ispit. Sudjelovao je u izradi programa za natjecanje učenika i studenata glazbe HDGPP-a te nastavnog plana za predmet udaraljke za pripremne razrede te osnovnu i srednju školu.

Skladateljski opus Konfica za udaraljke: „Odiseja” (2011.), suita za komorni sastav, zbor i udaraljkaša, „That’s the spirit” (2013.) za četveroglasni zbor i udaraljkaša, „PROXIMA B” (2017.) za solo udaraljkaša i tamburaški orkestar te „March in Style!” (2020.), kadence za marširanje za udaraljkaški kvartet.

Komentari su zatvoreni.