Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1342

Dr. sc. Saša Ceci otvorio je 17. Culture Shock 9. rujna (foto Facebook stranica Culture Shocka)

U Temi Krugova slušamo četvrti nastavak snimke prve tribine 17. Culture Shock festivala koji je počeo 9. rujna. Gost je bio fizičar dr. sc. Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu i voditelj televizijske emisije Treći element, na temu Kako ne odustati od znanosti. Slušamo razgovor s posjetiteljima tribine.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Priče s plaže Pauline P. Sanje Polak, knjiga za mlade je Krv od tinte Cornelije Funke, na odjelu beletristike Kapija Medihe Šehidić, a na stručno-znanstvenom odjelu Hrvatski politički bestijarij: (Od gusaka u magli do herojskog zeca) Borisa Perića i Tomislava Pletenca.

Na današnji datum rođeni su Denis Diderot, Louis Lumière, Václav Havel, Bob Geldof i Kate Winslet, počeo je prvi Balkanski kongres, objavljeno je da će Lech Walesa dobiti Nobelovu nagradu za mir, umro je Steve Jobs. Dan 5. listopada je Svjetski dan učitelja.

U Vijestima Krugova saznajemo da je otvoren 14. Subversive Film Festival, te da se sporo odvija restauracija hrvatske filmske baštine, govorimo o nekim pismima Marie Antoinette, o dobitnicima Nobelove nagrade za medicinu, a najavljujemo i nove programe na 17. Culture Shock Festivalu, na 10. Pinklecfestu i u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo završetak 11. festivala 10 dana astronomije u Daruvaru, Svjetski tjedan svemira i Dječji tjedan u Križevcima, povodom čega će Perzeidi održati promatranje neba danju i navečer, približavanje velikog kometa, polemiku oko imena budućeg svemirskog teleskopa James Webb, te putovanje ruske filmske ekipe na Međunarodnu svemirsku stanicu radi snimanja igranog filma.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Giuseppea Gazzanige, Jacquesa Offenbacha, Alyone Vargasove, grupa The Beatles i Led Zeppelin, te Eltona Johna.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1342 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 5. listopada od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Komentari su zatvoreni.