Take a fresh look at your lifestyle.

(FOTO) Tradicionalna Tikvijada Magde Logomer Herucine i ove godine virtualno

Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo LIPA Križevci održalo je tradicionalnu, 19. Tikvijadu Magde lugomer Herucine. Kao svih 18 tikvijada do sada, i ovogodišnja je bila posvećena svim ženama koje trpe nepravdu i nasilje, a posebno u spomen Magde Logomer Herucine, Križevčanke koja je 1757. godine bila lažno optužena da je vještica. Zbog poznatih razloga ove je godine, drugi put zaredom, tikvijada održana u virtualnom obliku.

– Ljudi dobre volje, pojedinci i grupe, slali su fotografije svojih uradaka od tikava na Facebook stranicu Društva. Pozvani su bili i poznavatelji jela od tikava da pošalju svoje i od svojih prijatelja recepte, ali na žalost, odaziv ljubitelja delicija i jela od tikava bio je skroman, navode iz Društva “Lipa”.

Autori fotografija koje su dobile najviše glasova osvojili su medalje Magde Logomer Heručine, pa tako zlatna kolajna ove godine odlazi u Dječji vrtić Čarobna šuma (180 glasova), srebrnu kolajnu osvojio je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci (132 glasa), a brončana kolajna je pripala Udruzi Maslačak Križevci (91 glas).

Čestitamo dobitnicima medalja, a ostalim sudionicima virtualne Tikvijade poručujemo da vjerujemo da će se sljedeće godine moći održati „staro-normalna“ Tikvijada i svi izlagači će kao i nekada, dobiti vrijedne utješne nagrade, poručuju iz “Lipe”, društva koje je osnovano davne 1908. godine. Tikvijada Magde Logomer Herucine održana je uz potporu Grada Križevaca.

Komentari su zatvoreni.