Take a fresh look at your lifestyle.

Član Udruge Maslačak nastupio u polufinalu gastro natjecanja Amorova žlica

U nedjelju, 7. studenoga 2021. član Udruge “Maslačak” Križevci, Dario Plavec nastupio je u polufinalu gastro natjecanja “Amorova žlica” – za društvo jednakosti u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Polufinalisti su pripremali nedjeljni ručak od 3 slijeda i koktel pred žirijem u kojem su bili chef Tomislav Špiček, višestruko nagrađivani profesionalni barmen Saša Lovrenščak i vlasnica medičarsko-svjećarske radnje “Zozolly” Vlasta Hubicki.

Dario Plavec jela je pripremao u paru sa natjecateljem iz Udruge “Bolje sutra” iz Koprivnice, a pripremali su: kremasti rižoto s koprivom kao predjelo, pileće medaljone sa njokima od koprive i kremom od buče kao glavno jelo i kolač od koprive sa umakom od koprive. Još predstoji nekoliko polufinalnih natjecanja pa će se vidjeti tko od natjecatelja ulazi u finale, ali i polufinale je za Darija Plaveca veliki uspjeh.

Gastro natjecanje „Amorova žlica” – za društvo jednakosti, nacionalni je projekt udruge UNUO. Udruga UNUO osnovana je 2009., a predsjednik Udruge je struč. spec.oec. Vedran Habel. UNUO u svoj rad uključuje osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osobe sa invaliditetom te osobe u nepovoljnom položaju. Cilj udruge je educirati ciljne skupine te izjednačiti njihove mogućnosti u zajednici, a posebice na tržištu rada. Cilj ovog projekta je stjecanje i usavršavanje praktičnih znanja te upoznavanje osoba s invaliditetom o očekivanim ponašanjima, postupcima te načinima rada u turističko-ugostiteljskom okruženju.

Prvi dio natjecanja se održao na 7 lokacija u 7 gradova, gdje su kandidati, osobe s invaliditetom pokazale svoje mogućnosti, znanja i sposobnosti u 3 kategorije. U pripremi jednostavnog jela, u pripremi koktela ili napitka i u prezentaciji pred gostima. U prvom dijelu natjecanja koje se za našu županiju održalo u Novom Marofu, 16. rujna 2021. nastupila su 4 člana Udruge “Maslačak” Križevci od ukupno 100 natjecatelja iz cijele Hrvatske. U prvom dijelu natjecanja zadatak je bio kod kuće pripremiti određeno jelo, a na natjecanju ga završiti te poslužiti žiriju. Članovi Udruge Vladimir Brlečić, Dario Plavec, Matej Katanić i Davorka Horvat su tako pripremili salatu od tune, francusku salatu, gulaš (uz podršku roditelja) i za kraj desert, palačinke sa marmeladom od jagoda i čokoladom te imali priliku pokazati svoje vještine. Iz Udruge “Maslačak” Križevci su ponosni na svoje članove koji iz dana u dan pomiću svoje granice uz manju ili veću podršku.

Komentari su zatvoreni.