Take a fresh look at your lifestyle.

Prvi polaznici radionica SPARK 50+ dobili certifikate

Prvih pet Križevčana koji su otvorili seriju radionica informatičkog opismenjavanja odraslih koje pod nazivom “SPARK 50+” zajednički provode Udruga P.O.I.N.T. i Pučko otvoreno učilište, uspješno su završili edukaciju i zavrijedili svoje certifikate. Ovim programom nastoji se podići digitalna pismenost osoba zrele dobi i smanjiti međugeneracijske razlike u upotrebi suvremenih tehnologija, radionice su besplatne i otvorene za javnost.

Sadržaj radionica prilagođen je polaznicima, njihovom predznanju i interesima”, rekao nam je voditelj prvog ciklusa predavanja mr. sc. Hrvoje Belani. Dosad su savladali teme poput pretraživanja interneta, pisanja mailova, snalaženja na pametnim telefonima, a planirana je i poduka u korištenju sustava eGrađani. Radionice za nove grupe polaznika počet će uskoro, a vodit će ih prof. Zoran Kovač.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. 

Komentari su zatvoreni.