Take a fresh look at your lifestyle.

Još traju prijave za humanitarnu utrku 1. Križevačka pivska milja

Križevačka udruga pivara pobrinula se da svi oni koji vole trčati – a neizostavno uz to vole i pivo – spoje te svoje dvije strasti u jedno: stoga je, po uzoru na niz takvih događaja u svijetu a sve više i u Hrvatskoj, u Križevcima organizirala pivsku milju. Trčat će se u subotu 14. svibnja od 18 sati nogostupom između Gradskog stadiona i srednjoškolskih igrališta, a stazu dugu približno milju – 1600 metara, mogu savladati i trkački početnici, rekreativci pa čak i aktivni sportaši ako su dosad vježbali ispijanje piva.

Pravila su jednostavna, a trči se u dvije kategorije – pojedinci i timovi. Svaki natjecatelj pojedinac mora otrčati četiri kruga te pritom popiti ukupno četiri piva u boci od 0,33 l, uz važnu napomenu da se prva doza ispija na startu, druga nakon prijeđenih 400 m, treća nakon prijeđenih 800 m i četvrta nakon prijeđenih 1200 m. Oni kojima je staza preduga, ili su četiri boce piva previše, mogu nastupiti u četveročlanom timu i otrčati samo 400 m uz jedno pivo. Uz stazu su dobrodošli i navijači, a posla će imati i suci koji će provjeravati je li svaki natjecatelj uzeo bocu obilježenu svojim startnim brojem te jesu li boce ispijene do kraja, u protivnom će izricati i kazne.

Utrka je humanitarnog karaktera, dio prihoda od kotizacija (30 kn za svakog pojedinca i 120 kn za svaki tim) bit će uplaćen Zakladi Volim Križevce. Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe, a broj natjecatelja je ograničen. Pokrovitelj 1. Križevačke pivske milje je Turistička zajednica grada Križevaca, partner i tehnička potpora je Škola trčanja Križevci.

Prijave za pojedince su otvorene ovdje:

https://forms.gle/U4SDKFovDo9ErZJM8

prijave za timove:

https://forms.gle/k7zJtFxBNw1AnY49A

Komentari su zatvoreni.