Take a fresh look at your lifestyle.

P.O.I.N.T.-ovac Ivan Ivanović danas otvara 4. Reboot Online Games Week

Od 15. do 19. lipnja 2022. godine održava se 4. Reboot Online Games Week, velika regionalna online medijska konferencija i “games show” kojega web portal Reboot, u suradnji sa svojim dugogodišnjim regionalnim i internacionalnim partnerima iz svijeta računalnih igara, priprema kao jedinstven odgovor na izazove koji prate svijet kroz protekle dvije godine, a koji onemogućavaju bilo kakva značajnija fizička okupljanja i događanja zaljubljenika i kreatora računalnih igara.

Kakvo mjesto ima tetris u modernom dobu računalnih igara, kako osigurati kontinuiranu podršku uspješnog proizvoda, kako portati indie igru na hrpu današnjih igraćih sustava – samo su neke od tema o kojima će se razgovarati s profesionalcima iz industrije računalnih igara. Praćenje online programa koji će se odvijati svakodnevno od 12:00 do 20:00 sati, paralelno iz tri profesionalna studija uživo, potpuno je slobodno putem društvenih mreža Twitch i Facebook.

U studiju “Games Industry” čast biti prvim govornikom danas u 12:00 sati dobio je Ivan Ivanović, križevački artist i game designer s višegodišnjim iskustvom u izradi računalnih igara te član križevačke udruge P.O.I.N.T., s temom “Sandbox edukacija iliti Igranje u pijesku u industriji videoigara”. Paralelno će se u druga dva studija odvijati programi “Core Gaming” i “eSports”.

Ivanović je vlasnik koprivničkog obrta za specijalizirane dizajnerske usluge Heresy Design, a Križevčanima je poznat kao ilustrator književnih izdanja, organizator likovnih izložbi, radionica i predavanja o dizajniranju plakata, crtanju stripa i razvoju računalnih igara te kreator mobilne aplikacije za djecu “Mitska bića – digitalna priča”. Također je ilustrirao dva videospota križevačko-zagrebačkog rock-sastava “Flaner”.

Ovom prilikom Ivanović će predstaviti iskustva s prvog Sandboxa, mini-konferencije o razvoju računalnih igara koja se održala 2020. godine u sklopu križevačkog 16. Culture Shock Festivala, ali i novi projekt “Sandbox: Game Dev Workshops”, za koji je nedavno odobreno financiranje od strane Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, a čija realizacija kreće najesen u Križevcima u organizaciji udruge P.O.I.N.T. i uz podršku Heresy Design.

Reboot Online Games Week u svojem četvrtom izdanju nudi 120 sati vrhunskog sadržaja o računalnim igrama, mnoštvo tema, predavača i gostiju te posebna iznenađenja za sudionike. Humanitarni dio konferencije posvećen je prikupljanju financijskih sredstava za kupnju uređaja koji će pomoći slijepom dječaku Luki (11 god.) da neometano prati redovnu nastavu. Riječ je o jednostavnom i prenosivom brajevom retku, koji se može spojiti s računalom ili pametnim telefonom i omogućava čitanje i pisanje SMS poruka, brojeva telefona i upotrebu interneta.

U programu današnjeg Reboot Online Games Weeka sudjelovat će i križevački YouTuber, gamer i content creator Luka Črneli, gamerskoj zajednici poznat kao Lavvek, koji će najprije s kolegom i sudionicima mlađe životne dobi zaigrati popularni “Brawl Stars”, a nakon toga će igrati finale A1 Adria League u lovu na titulu koja mu je posljednje četiri godine uvijek izmakla za dlaku.

Komentari su zatvoreni.