Take a fresh look at your lifestyle.

Gdje je zapelo s uređenjem Radićeve ulice?

Više od godine dana prošlo je od sastanka predstavnika gradske vlasti sa stanarima Ulice Stjepana Radića, a uređenje ulice još nije na vidiku. I ranije garniture vlasti sastajale su se sa stanarima, obećavale izgradnju nogostupa i obnovu prometnice, no ni tad se nije ništa dogodilo. Naime, ova ulica s više stambenih zgrada u centru grada, nema nogostup, biciklističku stazu niti uređena i obilježena parkirna mjesta, a otkad je probijen izlaz na Tuđmanovu, s druge strane na Tomislavovu i s treće na Kiepachovu, gužve su još veće. Pješaci hodaju po cesti jer druge staze nemaju, a u doba dana kad učenici obližnje srednje škole idu na nastavu i s nje, prometnica se pretvara u pješačku stazu kojom je dvosmjerni promet gotovo nemoguć.

Ima auta koji jure ulicom kao da su na brzoj cesti, a prolaze i veliki kamioni. Nije mi svejedno zbog djece, ali i starijim ljudima je teško jer kad dolazi auto moraju se brzo maknuti u stranu, a tamo su parkirani auti. Svi hodaju po cesti, pločnika nema. Da ne pričam kak’ je kad pada kiša“, požalila se majka dvoje školaraca. Osim prometa problem je i infrastruktura. Stanari se bune na česta pucanja vodovodnih cijevi, ali i na obilne količine vode na prometnici za kišnog vremena jer i odvodnja ne funkcionira.

Što se događa i gdje je zapelo s najavljenom obnovom ulice, jesu li poznati detalji projekta, gdje će se napraviti nogostup, a gdje parkirna mjesta – ta pitanja zanimala su stanare i prošle godine kad su gradonačelnik Rajn, zamjenik Šaško i pročelnik Brunović obišli ulicu i razgovarali s njima, a zanimaju ih i danas.

Idejno rješenje je napravljeno, no čekaju se ostali projekti za vodovod i odvodnju. Dok se prikupi sva dokumentacija i dobiju troškovnici bit će moguće planirati financiranje i izvođenje“, odgovorili su na upit portala Križevci.info iz Gradske uprave. No skica koju smo tražili za objavu, ne otkriva puno. Doduše, riječ je tek o idejnom rješenju jer konačnog projekta još nema. Prema skici koju su nam poslale gradske službe, automobili će se i dalje parkirati bočno uz prometnicu, a uz njih bi se trebao napraviti nogostup koji će prije hotela prijeći uz drugu stranu prometnice. Nekoliko parkirnih mjesta trebalo bi se urediti na gradskom zemljištu na uglu prije kućnog broja devet. Iako se na projekt i idejno rješenje čeka već godinama, na skici koju smo dobili osvanula je ulica koja u Križevcima ne postoji – umjesto Trga svetog Florijana na kojeg se nastavlja Tuđmanova, pojavila se Ulica Ivana Maline.

Komentari su zatvoreni.