Take a fresh look at your lifestyle.

Križevčanin Frano Homen dobitnik Zlatne arene na 69. Pula Film Festivalu

Prošlog vikenda dodijeljene su nagrade na 69. Pula Film Festivalu, najstarijem hrvatskom filmskom festivalu koji se od 1954. jednom godišnje održava u pulskoj Areni.

Iako su nagrade dodijeljene u mnoštvu kategorija, križevačkoj publici svakako je najzanimljiva ona za oblikovanje zvuka. Naime, ocjenjivački sud u sastavu Stefan Ruzowitzky (predsjednik), Rita Di Santo, Miran Miošić, Zrinko Ogresta i Marija Škaričić odlučio je da se Zlatna arena za oblikovanje zvuka dodijeli Frani Homenu za film Punim plućima redatelja Radislava Jovanova, poprativši nagradu opisom: “Možete zatvoriti oči, ali ne možete zatvoriti uši: nikad ne podcjenjujte zvuk – sjajna fotografija, sjajna gluma: a sjaje zbog sjajnog zvuka!

Frano Homen je višestruko nagrađivan akademski filmski i TV montažer; 2011. dobio je posebno priznanje za dizajn zvuka na Filmskoj reviji Kazališne akademije (FRKA) te posebnu Zlatnu Arenu za zvuk za film “Kotlovina” redatelja Tomislava Radića na Pula Film Festivalu, a 2018. nagradu za montažu za film “U plavetnilo” redateljice Antonete Alamat Kusijanović na Danima hrvatskog filma.

Komentari su zatvoreni.