Take a fresh look at your lifestyle.

Završila je kupališna sezona

Jučer je završila kupališna sezona na križevačkom bazenu, potvrdio nam je zakupac Željko Evačić. Iako je planirao raditi još sljedeći tjedan, zbog radova na stadionu i dizalice koja je morala ući u prostor oko bazena, dogovoreno je da kupalište zatvore par dana ranije. Što se tiče sezone, bila je prosječna.

Nisam ni posebno zadovoljan, ali ni nezadovoljan. U 40-ak dana u gradskim bazenima osvježenje je potražilo oko 6 tisuća građana“, rekao je Evačić. Ove godine vrijeme je poslužilo pa je uspješno odrađena škola plivanja za učenike trećih razreda osnovnih škola i program “Hrvatska pliva” zahvaljujući kojem je, u organizaciji križevačke Zajednice športskih udruga, proplivalo još 80-ak djece.

Mali bazen je, podsjetimo, ove godine proslavio 70. rođendan, dok je njegov veći brat dvije godine mlađi. Bazeni su izgrađeni na močvarnom terenu na hrastovim trupcima i kamenim pločama prema projektu zagrebačkog graditelja i stručnjaka Miroslava Plivelića. Izgrađeni su u doba kad ni veći gradovi nisu imali dva bazena i danas su, po starosti, spremni za mirovinu. Križevčani trebaju bazene, a gradski bazeni trebaju – obnovu.

Komentari su zatvoreni.