Take a fresh look at your lifestyle.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1386

Ovo se ne prevozi kapsula za put na Mjesec koji je gore desno na nebu, nego kupola križevačke zvjezdarnice – još stotinjak metara do cilja (foto Antun Gold)

U Temi Krugova slušamo drugih petnaestak minuta izlaganja Miroslava Horvata iz Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba koji je održao predavanje i prezentaciju o astrofotografiji na Ljetnoj školi: Razgovori o Kozmosu koja se održala od 29. kolovoza do 2. rujna u prostorima Kozmološkog centra u Križevcima u sklopu projekta Future Hub Križevci.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Grimizna istraga Sira Arthura Conana Doylea, knjiga za mlade je Dživo: Ilustrirana biografija Ivana Gundulića Igora Lepčina, na odjelu beletristike Anomalija Hervéa Le Telliera, a na stručno-znanstvenom odjelu Filozofija laži Larsa Fr. H. Svendsena.

Na današnji datum rođeni su Cesare Borgia i Lavoslav Ružička, poginula je prva osoba u automobilskoj nesreći, Istra je pripojena Hrvatskoj, umrli su Tit Flavije, Michel de Montaigne, Filip II, August Krogh i Slavko Goldstein.

U Vijestima Krugova saznajemo da su u Sisku počeli Dani industrijske baštine, da se otvara 57. po redu Zagrebački salon, najavljujemo osmo izdanje manifestacije Reli po galerijama, te spominjemo Potprogram MEDIA.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo da završne radove na izgradnji križevačke zvjezdarnice i postavljanje kupole, te najavljujemo skorašnji početak redovnih aktivnosti.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Williama Duckwortha, Arnolda Schoenberga, Clare Schumann, Mauricea Jarrea, Dona McLeana, grupe Blood, Sweat and Tears i Korni grupe.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1386 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 13. rujna od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Za nekoliko trenutaka kupola će ‘sletjeti’ na vrh zvjezdarnice (foto R. Matić)
Prije nekoliko se dana vizura Križevaca značajno promijenila i kada se promatra s vrha brijega na Ratarni (foto R. Matić)

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

Komentari su zatvoreni.