Take a fresh look at your lifestyle.

Devet mladih križevačkih umjetnica izlaže u Knjižnici


Mladi križevački likovnjaci predstavit će danas sugrađanima svoje radove na skupnoj izložbi koju je Gradska knjižnica “Franjo Marković” organizirala povodom Mjeseca hrvatske knjige. Devet djevojaka: Zrinka Zagorec, Marija Konfic, Lucija Kovačić, Lana Sokolić, Tea Krklec, Emilija Novosel, Tia Povijač, Ivona Brkić i Eva Ratković, odazvale su se na poziv Knjižnice kako bi pokazale što rade, ali i potaknule na kreativno promišljanje o izazovima i problemima s kojima su mladi danas suočeni.

Izložbom kojoj je tema “Misli na sebe, slikaj i stvaraj!?” apelira se na jači angažman mladih u društvu, što se uklapa i u ideje Europske komisije koja je 2022. proglasila Europskom godinom mladih, kao i u temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji je također posvećen mladima.

Postavljanje izložbe mladih križevačkih likovnjaka jedinstvena je prigoda za dijalog s mladima, koje je najteže privući. Knjižnica je društvena ustanova koja vjerno opisuje društvo u kojem djeluje, stoga je ova izložba idealna prilika kako bi se naglasila sva postignuća mladih križevačkih likovnjaka te viđenja njihovog stvaralaštva i vlastite uloge u zajedničkoj budućnosti“, poručuju organizatori. Otvorenje je večeras u 18 sati na Informacijsko-posudbenom odjelu, govorit će ravnateljica Knjižnice Marjana Janeš-Žulj, ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi i organizatorica izložbe Maja Petračija, a izložba će biti otvorena do 15. studenoga.

Komentari su zatvoreni.