Take a fresh look at your lifestyle.

Večeras na Pinklecfestu saznajte kako je posjetiti Kirgistan, Švedsku, Karibe

Pinklecfest je stigao do svoje posljednje ovogodišnje večeri, a 11. festivalsko izdanje zaključit će čak četiri putopisna predavanja. Križevačka publika večeras će uživati u putopisima s raznih destinacija diljem svijeta, a čak tri od četiri predavanja potpisuju naši sugrađani.

Večerašnji program u 19:30 u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković otvara Marino Kolarić s putopisom “9 dana 6 kotača na putu od 1100 km”. On je s trojicom prijatelja u 9 su dana biciklima prešao više od 1100 km vozeći kroz tri zemlje. Pratili su veći dio biciklističke rute “Drava tour”, ali u suprotnom smjeru, birajući i druge rute. Što su sve vidjeli i doživjeli u biciklističkom putovanju podno Alpa i uz Jadran, Marino će prepričati u polusatnom predavanju.

Nakon njega mikrofon će preuzeti Ivan Mušlek koji je prošle božićne i novogodišnje praznike proveo na Karibima u, uvjerava nas, raju na zemlji. “Angvila – najsjajniji biser Kariba”, naslov je predavanja u kojem će Ivan brojnim slikama i video zapisima dočarati ovaj britanski prekomorski teritorij, koji je većini putnika, pa i školskih knjiga iz geografije, prošao ispod radara. Donekle i ne čudi, jer je s površinom od 91 km2 za jednu plažu veći od Visa, a manji od Mljeta. Angvila je dom jednih od najljepših plaža svijeta, zbog kojih je u izboru svjetski popularnog časopisa Travel + Leisure čak četiri godine u nizu proglašena za najbolju destinaciju Kariba.

Treće predavanje bilo je planirano za prethodni vikend Pinklecfesta, no Jadranko Kučica je, kako i priliči pravom putniku, zapeo na granici vraćajući se s putovanja, tako da je njegov putopis o Kirgistanu prebačen za danas. Jadranko za sebe voli reći da je “mali Cresanin”, a križevačka publika ga vrlo dobro poznaje. Naime, ovo mu je čak četvrti nastup na Pinklecfestu, a večeras će govoriti o jednoj od 15 država proizašlih iz Sovjetskog Saveza u priči koju je nazvao “Slobodom kirgiških konja u prostranstvu nomadske zemlje i svilenog puta”.

Za kraj nam ostaje peteročlana ekipa Križevčana koja je predstavljala udrugu P.O.I.N.T. na Erasmus+ projektu razmjene mladih u Švedskoj. Kako su se proveli, kao i što je Erasmus+ program, razjasnit će u predavanju koje će zatvoriti 11. Pinklecfest.

Ovogodišnji Pinklecfest posvećen je 530. obljetnici putovanja Kristofora Kolumba na zapad, organizira ga udruga P.O.I.N.T. uz Planinarsko društvo Kalnik kao suorganizatora te podršku Gradske knjižnice “Franjo Marković” i Grada Križevaca.

Komentari su zatvoreni.