Take a fresh look at your lifestyle.

Mještani Erdovca 25 godina čekali 1800 metara ceste

Mještani Erdovca “približili” su se Zagrebu za petnaestak kilometara zahvaljujući asfaltiranju 1.8 kilometara ceste do Lemeša koju su u srijedu obišli gradonačelnik Mario Rajn i župan Darko Koren sa suradnicima. Ova dionica spaja dvije županijske ceste, dosad je bila u makadamskom kolničkom zastoru i mještani su prema zagrebu morali okolnim putem, a sad je modernizirana zahvaljujući suradnji Grada i Županije, objasnio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić.

Mještani su na modernizaciju čekali 25 godina pa je ovo za njih povijesni trenutak, uz uređeni vatrogasni dom, vodovod i najavljenu obnovu javne rasvjete. “Ova cesta bitno poboljšava kvalitetu života i prometovanja prema Zagrebu. Rezultat je to kvalitetne suradnje sa Županijskom uprave za ceste Križevci koja je vlasnik ove ceste. Dionica je dugi niz godina priželjkivana i još jednom ću istaknuti to razumijevanje mještana“, poručio je Rajn, a Koren je dodao da su upravo ovakvi projekti motivacija mladim ljudima da ostanu živjeti u ruralnim krajevima.

Hvala na ovom današnjem simboličnom susretu kojim se otvara ova dionica za koju smo čuli da skraćuje put od Erdovca prema Zagrebu za 15-16 kilometara, dio koji su do sada ljudi zaobilaznim putem morali savladavati ili ići po staroj derutnoj cesti. Dionica je jedna od onih o kojima sam ja jako često slušao”, rekao je župan. Vrijednost investicije je više od milijun kuna od čega je Županijska uprava za ceste financirala 650 tisuća, a više od 400 tisuća kuna financirao je Grad Križevci.


Komentari su zatvoreni.