Take a fresh look at your lifestyle.

Polaznici COOR-a zabavljali se i učili na SPARK-ovim radionicama

Učenici križevačkog Centra za odgoj i obrazovanje sudjelovali su tijekom listopada i studenog u radionicama koje su u sklopu projekta SPARK vodili nastavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, uz stručne suradnike edukacijske rehabilitatore. Kroz radionice održane u sklopu programa, polaznici su se upoznali s različitim temama prezentiranim uz podršku digitalnih tehnologija s naglaskom na novu tehnologiju proširene stvarnosti koja podiže uključenost učenika u obrazovni proces omogućujući nova korisnička iskustva u prezentaciji gradiva i edukacijskog sadržaja, kao i veću razinu motiviranosti učenika.

Teme radionica su primjenjive u svakodnevnom životu, od aktivnosti kuhanja i pojmova iz svakodnevnog okruženja, do sigurnosti na Internetu, komunikacije s osobama s invaliditetom i komunikacijskim teškoćama. Radionice su se održavale u prostorijama COOR Križevci na opremi nabavljenoj u sklopu projekta s aplikacijama koje je dosad razvila Kompetencijska mreža ICT-AAC.

U posljednjih desetak godina u Hrvatskoj djeluje Kompetencijska mreža ICT-AAC koju čine znanstvenici i stručnjaci s nekoliko fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, roditeljske i stručne udruge, medicinski i poslovni sektor. Temeljna svrha ovog oblika djelovanja je održavanje kontinuirane suradnje koja će spojem znanja i tehnologije doprinijeti kvaliteti života osoba sa složenim komunikacijskim potrebama.

Program ovih radionica koje se provode u okviru projekta SPARK odobrila je Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.

Komentari su zatvoreni.