Take a fresh look at your lifestyle.

Uživo iz Katara uoči polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva između Argentine i Hrvatske

Uoči prve polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, koja se igra večeras od 20 sati između Argentine i Hrvatske, naš dopisnik i urednik portala Križevci.info Ivan Mušlek poslao nam je kadrove s mjesta događaja – Nacionalnog stadiona Lusail. Ovaj najveći od osam izgrađenih i obnovljenih stadiona za Svjetsko prvenstvo nalazi se dvadesetak kilometra sjeverno od centra glavnog grada Dohe, a nominalni kapacitet mu je 80 tisuća ljudi.

– Očekujem da će većina danas punog stadiona navijati za Argentinu, tim više što većinu stanovništva čine doseljenici iz Indije, Pakistana, Bangladeša i Nepala, koji i na ulici pokazuju veliku zaluđenost reprezentacijom Argentine i njihovim kapetanom Lionelom Messijem, do te mjere da su u stanju ući u verbalni sukob s neistomišljenicima!

Iz argentinskog veleposlanstva u Kataru potvrdili su da na utakmicu dolazi između 35 i 40 tisuća argentinskih navijača, što je najveći kontingent navijača koji stižu iz Argentine u Katar, veći od broja iz utakmica s Meksikom i Saudijskom Arabijom, prenosi HTV. Hrvatskih navijača očekuje se oko 3 tisuće.

Na istom stadionu odigrat će se i finale Svjetskog prvenstva, koje je na rasporedu u nedjelju, 18. prosinca, a od danas do kraja prvenstva službena lopta je Al Hilm (arapska riječ za „san“), novi igrački rekvizit Adidasa ukrašen bordo nijansama koje podsjećaju na zastavu Katara, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Ova „pametna“ lopta ima ugrađenu tehnologiju senzora koja, u kombinaciji s podacima o poziciji igrača i uz primjenu strojnog učenja, principa umjetne inteligencije, nudi trenutne podatke kako bi se optimiziralo donošenje odluka, poput podrške za poluautomatizirani sustav zaleđa. Također, napravljena je korištenjem boja i ljepila samo na bazi vode.

Komentari su zatvoreni.