Take a fresh look at your lifestyle.

Gradskim ustanovama 90 tisuća eura za opremanje kulturne infrastrukture

798

Pučko otvoreno učilište Križevci dobilo je 400 tisuća kuna, oko 53 tisuće eura, na natječaju koji je Ministarstvo kulture i medija raspisalo za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture. Od gradskih ustanova Pučkom je odobreno najviše novca, a od toga je 13 272 eura namijenjeno za građevinsko obrtničke radove u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma, dok će se za nešto manje od 40 tisuća eura nabaviti prijenosno suvremeno kino.

Posljednjih godina su prijave koje Pučko šalje na javne pozive vrlo uspješne i odobrena su nam izdašna sredstva. U podrumskoj dvorani ćemo obojiti zidove, a kupnjom prijenosnog suvremenog kina poboljšat ćemo kvalitetu projekcija na otvorenom pa ćemo na ljetnom kinu moći prikazivati i najnovije filmove“, pojasnila je ravnateljica Željka Šunjić.

Na istom natječaju Gradska knjižnica “Franjo Marković” dobila je 25 880 eura za opremanje i nadogradnja kombi vozila za potrebe bibliobusne službe te još 1 300 eura za nabavu i zamjenu dotrajale informatičke opreme za računalnu učionicu. Gradskom muzeju Križevci odobreno je 9 300 eura za rekonstrukciju elektroinstalacija i ugradnju svjetlosne zaštite.

Na poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2023. godinu za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pristiglo je 560 prijava od kojih je odobreno 279 programa. Među prijaviteljima je bio i Gradski tamburaški orkestar Križevci kojem nisu odobrena sredstva za nabavu informatičke opreme i ormara za tambure.

Komentari su zatvoreni.