Take a fresh look at your lifestyle.

[FOTO] Učenici Područne škole Veliki Raven među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj

905

Učenici Područne škole Veliki Raven među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati desetog Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira. Svaki od 33 učenika škole prikupio je 23.63 kilograma papira, a dm ih je nagradio s 1.327,22 eura za doprinos zaštiti okoliša.


Mladi ekolozi Područne škole Veliki Raven pokazali su da dobro znaju koliko je važno očuvanje okoliša, a uime dm-a želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima, kao i ostalim sudionicima Zelenog koraka što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice. Ponosni smo što je deseta generacija hrvatskih osnovnoškolaca sudjelovanjem u dm-ovoj akciji naučila da ne postoji mali doprinos zaštiti okoliša jer je svaki zeleni korak važan za izgradnju održivije budućnosti“, rekla je jučer područna menadžerica dm-a Dijana Košić predajući nagradu učenicima u školi u Velikom Ravnu.

Na nagradi je zahvalio ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca dr. sc. Tomislav Bogdanović uz pohvalu dm-u jer organiziranjem ove akcije pomaže da zaštita okoliša i briga o prirodi postanu sastavni dio odgojno-obrazovnog procesa.
Akciji Zeleni korak priključili smo se kako bismo učenike potaknuli na razmišljanje o zaštiti okoliša i kako bi se aktivno uključili u njegovo očuvanje. Ponosni smo na naše učenike koji su u svom prvom Zelenom koraku bili među najboljima u Hrvatskoj i vjerujemo da će im ovo priznanje biti dodatan poticaj da nastave brinuti o okolišu“, poručio je Bogdanović.

Učenici sva četiri razreda predstavili su svoje mjesto i školu i izveli program koji su marljivo uvježbali sa svojim učiteljicama. Iako su nagradu zaslužili i zavrijedili skupljanjem papira, pokazali su izvrsno znanje o okolišu i spremno odgovarali na sva pitanja ravnatelja Bogdanovića i gospođe Košić, koja ih je pozvala da se i ove godine uključe u dm-ovu eko akciju.


Uz učenike Područne škole Veliki Raven, najbolje su rezultate ostvarili učenici Područne škole Glavina Donja (Imotski), PŠ Jamarice (Jamarica), Plešce i Češko selo (Petrinja) te Osnovnih škola OŠ Ljudevita Gaja (Nova Gradiška), OŠ Trpanj, OŠ Trnovec, OŠ braće Radića (Kloštar Ivanić) i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin). U desetom Zelenom koraku 17.229 osnovnoškolaca prikupilo je više od 100 tona starog papira za recikliranje i tako su spasili više od tisuću sedamsto stabala. Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.327,22 eura. Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je tijekom deset godina više od 220 tisuća osnovnoškolaca prikupilo čak tri tisuće tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od pedeset jedne tisuće stabala.

Komentari su zatvoreni.