Take a fresh look at your lifestyle.

Lovro Baričević novi je predsjednik Gradskog puhačkog orkestra

1.273

Gradski puhački orkestar Križevci na svojoj redovnoj izbornoj skupštini za novog predsjednika izabrao je Lovru Baričevića, studenta udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U novu Upravu izabrane su Jelka Vukobratović na mjesto tajnice, Nina Strmečki, Marina Novosel, Matea Habuš te Juraj Nikolić i Robin Petić. Novi članovi Nadzornog odbora su Matija Čupen, Leon Hegedić i Krešimir Prevarić.


Govorilo se o projektima realiziranim u prošloj godini, kao i onima planiranim za ovu. U prvom dijelu prošle godine, orkestar je nakon pandemijske pauze održao čak 17 nastupa, među kojima su promenadni nastup iznenađenja za Dan grada, zatim festival POOHfest u vrijeme Spravišča te dva tematska koncerta filmske glazbe. U drugom dijelu sezone, orkestar je nastupio na gradskom adventu te na tradicionalnom godišnjem koncertu u prosincu. Između koncertnih nastupa, sudjelovali su i na natjecanjima, a na državnom susretu Hrvatskih puhačkih orkestara u Đurđevcu Gradski puhački orkestar Križevci je osvojio zlatnu plaketu s 90.88 bodova, potvrdivši se još jednom kao jedan od najboljih puhačkih orkestara u državi.


Među planovima za ovu godinu je revijalni nastup na županijskoj smotri, zatim organizacija 17. izdanja POOHfesta na koji dolazi Limena glazba Ston, dok će križevački puhači Stonu uzvratiti gostovanje u prvom tjednu srpnja. Koncertnu sezonu završit će godišnjim koncertom u prosincu, koji će ove godine biti u znaku proslave 25. godišnjice rada dirigenta Marija Komazina. Uz spomenute projekte, orkestar planira i nabavu instrumenta bariton saksofona za koji su sredstva već osigurana putem natječaja Ministarstva kulture.

Komentari su zatvoreni.