Take a fresh look at your lifestyle.

Ukrajinski crtić Mavka u križevačkom kinu

453

Večeras od 20 sati u Kinu Križevci se prikazuje horor Zla smrt: Buđenje. Riječ je o najkrvavijem izdanju kultnog serijala horor filmova koji je počeo 1978. Priča se vrti se oko drevnog sumeranskog teksta, verzije Knjige mrtvih koja služi kao portal koji vodi u dimenziju demona. Novi nastavak prati dvije otuđene sestre, Beth (Lily Sullivan) posjećuje stariju sestru Ellie (Alyssa Sutherland), samohranu majku troje djece, u njihov mali stan u Los Angelesu. Njihovo ponovno okupljanje prekinut će otkriće tajanstvene knjige duboko u unutrašnjosti Elliene zgrade koja će omogućiti buđenje zastrašujućih demona i natjerati Beth u bitku za preživljavanje dok je suočena s najstrašnijom verzijom majčinstva koju je moguće zamisliti.

Horor putovanje originalnog redatelja i scenarista Sama Raimija, glavnog glumca Brucea Campbella počelo je niskobudžetnim kratkim filmom Within the Woods 1978. godine, kojim su željeli prikupiti novac za pravi film. Uspjeli su i 1981. publici predstavili dugometražni horor Zla smrt. Nakon toga, serijal je zaživio još nekoliko puta na ekranima, u stripu i video igrama.

 

Crtić je na programu u subotu u 17 sati kad se prikazuje Mavka: Čuvarica šume. Ovo je priča o magičnoj moći ljubavi. Ljubavi koja ljudima omogućuje otkriti i pronaći sposobnosti i kvalitete koje ih osnažuju, kako bi dosegli sve što je moguće i suprotstavili se zlu i ljudskom poroku. Od pamtivijeka su nepregledne ukrajinske šume skrivale bezbrojne tajne i nedokučive misterije. Te su šume dom čudesnih mitskih bića koja žive među drevnim drvećem, vjerno čuvajući svoje sveto kraljevstvo. Mavka je duša šume i njezina novoizabrana čuvarica. Njezina primarna misija je zaštititi šumu i njezino sveto srce — sam Izvor života — od bilo kakve agresije ili napada, uključujući i one od strane ljudi. Lukas je skromni seoski dječak koji jako voli glazbu i svoj talent pretače u sviranje svoje drvene frule te sanja o tome da cijeli život posveti toj svojoj strasti. Mavka i Lukas se upoznaju i zaljubljuju. Hoće li se njihova dva svijeta moći ujediniti protiv zla? Glasove u ovom crtiću dali su Nika Turković, Judita Franković Brdar, Marko Grubnić, Marko Petrić i mnogi drugi.

U večernjem terminu u subotu, od 20 sati, prikazuje se akcijska komedija Mafia Mamma. Kristin Balbano usamljena je žena iz predgrađa kojoj stvari u zadnje vrijeme baš ne idu od ruke, a koja se odjednom nađe usred kompliciranog svijeta kriminala. Nakon što otputuje u ruralnu Italiju na pogreb svog djeda, Kristin neočekivano odaberu kao novu glavu jedne od talijanskih najozloglašenijih kriminalnih obitelji, za što je ona apsolutno nesposobna s obzirom na to da njeno znanje o mafiji dolazi isključivo iz gledanja televizijskih serija i filmova.

U nedjelju od 16 sati prikazuje se Super Mario Bros, novi crtić iz Nintenda i Illuminationa inspiriran svijetom iz popularne igrice. Film su producirali osnivač i izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri i Shigeru Miyamoto iz Nintenda. Trailer nam pokazuje izgled Maria, Bowsera, Toada, Luigija i Kameka zajedno sa vojskom Koopa i Dry Bonesa. Tu su i ljuti pingvini koje smo redovno sretali u Super Mario video igricama, a mogu se čuti i neki likovi kako govore po prvi puta. S obzirom koliko veliku bazu obožavatelja Super Mario ima, usudili bi se reći i najveću u svijetu video igara budući da su generacije odrastale uz njega, Super Mario Bros. Film će nedvojbeno biti jedan od najvećih hitova 2023. godine. Kraljevstvo gljiva, stižemo!

Komentari su zatvoreni.