Take a fresh look at your lifestyle.

Škole predstavile svoje programe, učenici već znaju kamo se žele upisati

642

Križevačke srednje škole ovaj su tjedan osmašima predstavile programe koje od jeseni mogu pohađati u Križevcima, iako su prijave već počele i većina učenika zna što želi upisati. Nešto kasnije nego prijašnjih godina, Županija kao osnivač srednjih škola je, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Obrtničkom komorom županije i školama, organizirala prezentaciju škola u gimnazijskoj dvorani.

Tri mlade Križevčanke već su odlučile upisati opći i matematički smjer Gimnazije jer planiraju upisati i fakultet, a učenice koje smo zatekli na štandu srednje škole “Ivan Seljanec” htjele bi upisati komercijalno i kuharsko usmjerenje jer se žele što prije zaposliti. Srednja gospodarska škola nudi smjerove Agrotehničar, Poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut, Veterinarski tehničar, Mehaničar poljoprivredne mehanizacije, Mljekar, Cvjećar, Poljoprivredni gospodarstvenik Voćar – vinogradar – vinar, a posjetitelji su mogli kušati i sireve koje učenici proizvode u sklopu nastave. Svoje programe je u dvorani, ali i ispred nje, predstavila Srednja škola “Ivan Seljanec” koja upisuje komercijaliste, hotelijersko-turističke tehničare, građevinske tehničare, prodavače, krojače, strojobravare, zidare, konobare i kuhare. Kod njih je prošle godine najveća navala bila za usmjerenje građevinskog tehničara.

Podršku ovom predstavljanju u ime Grada Križevaca pružio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Komentari su zatvoreni.