Take a fresh look at your lifestyle.

Zaklada „Volim Križevce“ 6. buvljakom, 2. susretom stipendista te inicijativom „Malo srce Križevaca“ obilježava Tjedan filantropije

947

Povodom ovogodišnjeg Tjedna filantropije, koji traje od 23. rujna do 1. listopada 2023. godine i uz Europski dan filantropije i zakladništva koji se obilježava 1. listopada, Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ organizira niz aktivnosti u subotu, 30. rujna u Križevcima, ali i tijekom ovog tjedna.

Na Nemčićevom trgu već od 8:30 sati održat će se 6. humanitarni buvljak Zaklade „Volim Križevce“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija mladima Križevaca u aktualnoj školskoj i nadolazećoj akademskoj godini 2023./2024. Ova prva moderna križevačka zaklada do sada je organizirala pet humanitarnih buvljaka, na kojima su građani mogli pronaći različite iskoristive i dobro očuvane stvari, kao što su knjige, stripovi, CD-ovi, DVD-ovi, gramofonske ploče, slike, igračke i slično. Pod već dobro poznatim sloganom “I stara stvar može naći novog vlasnika” iz Zaklade pozivaju sugrađanke i sugrađane da iskoriste još jednu priliku za podršku stipendiranju mladih Križevaca.

Zatim će se od 12:30 sati u sjedištu Zaklade u Kozmološkom centru Križevci, na Trgu svetog Florijana 16, održati 2. susret stipendista Zaklade „Volim Križevce“, neformalno druženje i prilika za informiranje stipendista i ambasadora Zaklade o križevačkoj zvjezdarnici, koju će predstaviti predstavnik Astronomskog društva Perzeidi te o radu Kozmološkog centra, o čemu će govoriti predstavnik križevačke udruge P.O.I.N.T. Stipendisti će također razmijeniti ideje o organiziranju dobrotvornog božićnog događaja za prikupljanje sredstava za stipendije.

Vrijedi navesti i kontinuiranu aktivnost Zaklade, inicijativu „Malo srce Križevaca“, kojom rođendanski i drugi prigodni pokloni dospjevaju u male i željne ruke djece u potrebi. Na svaki najavljeni rođendan naši donatori brzo i spremno reagiraju, pomno biraju darove, ispunjavaju želje, raspituju se za potrebe. Ove smo godine do sada prikupili 105 poklona, kojima smo razveselili 45 djece. Imamo još rođendana u zadnjem tromjesečju, a planiramo i božićnu akciju pa pozivamo sve koji žele, da nam se priključe u Facebook grupi „Malo srce Križevaca“!

U obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva po osmi se put uključila i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatorica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 41 članicu, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT! organiziraju ovim povodom brojne aktivnosti kojima je cilj motivirati što veći broj građanki i građana da vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

Komentari su zatvoreni.