Take a fresh look at your lifestyle.

Na Veleučilištu u Križevcima proglašeni najbolji mljekari u državi

981

Najuzorniji proizvođači mlijeka u Hrvatskoj nagrađeni su ovaj tjedan na Veleučilištu u Križevcima u sklopu stručnog skupa Hrvatske mljekarske udruge. Nagradu „Mliječna farma godine“ odnio je OPG Emina Burek, velika mliječna farma u Mostarima kraj Vrbovca, a za najperspektivnijeg mladog proizvođača nagrađen je Krunoslav Srbljinović iz naselja Gorice u općini Rasinja. Nagradu dodjeljuju Hrvatska mljekarska udruga i Mljekarski list i ove godine ih je uručio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek.


Vlasnica nagrađene mliječne farme proizvodnjom mlijeka se bavi od 2005., po struci je diplomirana inženjerka agronomije, ima 200 muznih krava i zapošljava deset radnika, a njena farma prati najnovije tehnologije u proizvodnji mlijeka kao i o održivom korištenju energije. Inače, Hrvatska danas svojom proizvodnjom pokriva tek 40 posto vlastitih potreba za mlijekom, a broj proizvođača se i dalje smanjuje.

Dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren na okruglom je stolu naglasila da je poticanje interesa za studiranje poljoprivrede zadaća obrazovnih institucija jer stečena znanja danas nude dobru poslovnu perspektivu.

Komentari su zatvoreni.