Take a fresh look at your lifestyle.

Križevački Crveni križ ugovorio još jedan projekt Zaželi s dosad najvećim iznosom

782

Gradskom društvu Crvenog križa Križevci odobren je projekt „Pruži ruku potrebitima“, još jedan iz poziva Zaželi financiranog iz Europskog socijalnog fonda plus. Vrijednost projekta je skoro milijun i pol eura, što je dosad najviši iznos odobrenih bespovratnih sredstava Gradskom društvu Crvenog križa Križevci za provedbu projekta.


Ravnateljica Antonija Pukec ugovor je potpisala danas, a projekt će se provoditi 36 mjeseci, od toga je 30 mjeseci predviđeno za pružanje usluge potpore i podrške. Obuhvaćeno je područje grada Križevaca i okolnih naselja te općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno s ciljem povećanja socijalne uključenost i preveniranja institucionalizacije. Glavna aktivnost je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom uz nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Kroz projekt će se zaposliti 33 osobe koje će brinuti o 198 korisnika.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci provodilo je u tri faze Zaželi – program zapošljavanja žena, a u novom projektu fokus je na korisnicima koji će za ulazak u projekt morati zadovoljiti određene uvjete koje će GDCK objaviti na svojim stranicama i u lokalnim medijima. Na današnjoj svečanosti ukupno su uručena 72 ugovora.

Komentari su zatvoreni.