Take a fresh look at your lifestyle.

[FOTO] Mladi tehničari „Seljanca” osvojili prvo mjesto u projektu „STEMwave – Škola budućnosti”

1.233

Učenici Srednje škole „Ivan Seljanec” Križevci Demian Čučuk, Fran Tomekovec, Patrik Harča i Luka Jašarović iz 1. b razreda smjera strojarski računalni tehničar, pod vodstvom mentora i nastavnika Saše Gojkovića održali su ovih dana pobjedničku prezentaciju svojeg nagrađenog rada iz STEM područja robotike i umjetne inteligencije, u sklopu projekta „STEMwave – Škola budućnosti”.

Mladi Križevčani su na svojem chatbotu „Hrabri telefon_SŠIS” radili tijekom čitave školske godine te je njihovo rješenje odabrano kao najbolje među četrdesetak projekata koje su prijavili timovi iz srednjih škola širom Hrvatske. Tom je nagradom Srednja škola „Ivan Seljanec” proglašena najboljom srednjom školom u školskoj godini 2023./2024. u A1 programu – chatbot.

Učenik 4. b razreda Damjan Čusek na Expo-u je predstavio svoj električni bicikl, e-bike.

Projekt „STEMwave – Škola budućnosti” kojeg su pokrenule tvrtke Stemi i Infobip pilotiran je u drugom polugodištu školske godine 2020/21. Cilj projekta bio je i ostao učiniti hrvatski školski sustav svjetskim predvodnikom, koji donosi najmodernija znanja iz industrije u okviru školskih programa umjetne inteligencije, robotike i internet stvari za osnovne i srednje škole.

Komentari su zatvoreni.