Take a fresh look at your lifestyle.

Marko Martinčević imenovan zamjenikom predsjednika HSS-a

1.387

Na prijedlog predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Kreše Beljaka prošireno predsjedništvo stranke ovih je dana potvrdilo imenovanje Križevčanina Marka Martinčevića (rođ. 1991.) zamjenikom predsjednika HSS-a. Radi se o jednoj od najviših funkcija u ovoj parlamentarnoj stranci, s obzirom da je mjesto zamjenika predsjednika samo jedno, dok npr. potpredsjednika ima šest.

Time se ovaj mladi diplomirani pravnik pridružio popisu Križevčana koji su svojedobno obnašali dužnosti u predsjedništvu ove najstarije hrvatske političke stranke – prof. dr. sc. Valentinu Puževskom (1931.-2020.), Darku Korenu (rođ. 1963.), koji je obnašao dužnost tajnika stranke te Branku Hrgu (rođ. 1961.), koji je bio predsjednik stranke od 2012. do 2016. godine. Martinčević je za portal Križevci.info komentirao aktualnu političku situaciju u zemlji te imenovanje nove hrvatske Vlade.

– Aktualna politička situacija je identična onoj kakvu je cijela Hrvatska očekivala prije parlamentarnih izbora – svaki glas Domovinskom pokretu zapravo je bio glas za HDZ. Vrlo jednostavno – kupilo ih! Nisam siguran koliko dugo će trajati imovinski pakt niti sam u potpunosti siguran da će predsjednik Vlade Plenković ostati na toj poziciji nakon nadolazećih europarlamentarnih izbora, izjavio je Beljakov zamjenik Martinčević.

Kako saznajemo, njegovo imenovanje svega nekoliko mjeseci uoči unutarstranačkih izbora za predsjednika HSS-a taktički je potez kojim se želi animirati i revitalizirati članstvo HSS-a, a Martinčević će dužnost obavljati volonterski. Trenutni predsjednik Beljak jedini je zastupnik HSS-a u aktualnom sazivu Hrvatskog sabora, gdje je klub zastupnika organizirao sa zastupnicama Ankom Mrak-Taritaš (GLAS) i Dalijom Orešković (DO i SIP).

– Mojim imenovanjem pokazuje se direktan i novi put naše stranke: revitalizacija članstva, ali i posebni fokus na nove mlade članice i članove. To će biti moj fokus u narednom razdoblju. Ovo je samo prvi korak prema Hrvatskoj seljačkoj stranci koja poštuje tradiciju, ali koja također želi postati platforma novih i modernih ideja, objasnio je Martinčević.

Martinčević je i predsjednik Gradske organizacije HSS-a u Križevcima, gdje je prije toga obnašao funkciju tajnika, zatim potpredsjednik HSS-a na županijskoj razini te vijećnik u županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije. Također je predsjednik Organizacija mladih HSS-a.

– Planovi vodstva HSS-a dijele se na kratkoročne i dugoročne. Kratkoročni su priprema za nadolazeće izbore ove godine, dok su dugoročni ciljevi posvećeni osnaživanju lokalnih organizacija, aktivaciji već postojećeg članstva te zadnje i meni osobno najbitnije, uključivanje u članstvo i rad s mladim političkim liderima. Fokus mi je na mladim ljudima koji će, možda već nakon sljedećih unutarstranačkih izbora, određivati i usmjeravati HSS u bolju budućnost, zaključio je zamjenik predsjednika HSS-a Martinčević.

1 komentar
  1. Jasna Garguljak piše:

    Bravo Marko! Čestitke!

Komentari su zatvoreni.