Take a fresh look at your lifestyle.

Tamburaškom orkestru Glazbene škole još jedna zlatna Tambura Paje Kolarića

819

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige osvojio je zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića na 47. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku prošlog vikenda. Orkestar je pobijedio u kategoriji A1- mlađi tamburaški orkestri uz osvojena 94 boda stručnog žirija.

Uz orkestar je kao vokalni solist nastupio poznati pjevač i autor tamburaških pjesama Željko Lončarić Žec u pjesmi Arsena Dedića i Duška Maričića, Panonske trešnje. Križevački tamburaši izveli još Zavjetrinu, Biance Ban, te Hrvatski ples br. 3 – prigorski, Julija Njikoša kojemu je i ovogodišnji Festival bio posvećen povodom stote godišnjice rođenja.

Sretan sam što smo i ovu školsku godinu, u kojoj se opraštamo od naših pet maturanata, priveli kraju lijepim uspjehom i zlatnom plaketom. Vjerujem da će ovo biti dobra motivacija učenicima koji ostaju, a maturantima poticaj za daljnje bavljenje tamburom u Gradskom tamburaškom orkestru“, rekao je dirigent križevačkog orkestra Igor Kudeljnjak.

Valja naglasiti da su maturanti odradili i probe i nastup uz sve obaveze koje su imali zadnjih tjedana u školi, kao i put u Osijek već jutro nakon maturalne zabave. Na četverodnevnom festivalu koji se održavao u Osijeku i Našicama nastupilo je više od 550 glazbenika u dvadeset tri orkestra iz različitih dijelova Hrvatske, te orkestri iz Slovenije i Srbije.

Komentari su zatvoreni.