Take a fresh look at your lifestyle.

Velikim „zvjezdanim” koncertom puhački orkestar zatvara 20. Culture Shock

753

Nakon mjesec dana ispunjenog kulturno-obrazovnim i društveno angažiranim događajima i okupljanjima, danas u Križevcima završava 20. izdanje Culture Shock Festivala, u organizaciji Udruge P.O.I.N.T.! Festivalski jubilej svečano će privesti kraju cjelovečernji koncert Gradskog puhačkog orkestra Križevci, koji se održava večeras u 21 sat na ljetnoj pozornici ispred Kozmološkog centra.

Ne propustite glazbeni spektakl od nazivom „Star Wars Night” podno križevačke zvjezdarnice i uživajte u glazbi Johna Williamsa iz legendarnih znanstveno-fantastičnih filmova „Ratovi zvijezda”, redatelja Georgea Lucasa, kao i drugim sjajnim izvedbama višestruko nagrađivanog križevačkog orkestra pod ravnanjem profesora Maria Komazina.

Gradski puhački orkestar Križevci ove je godine na 37. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u najjačoj, A kategoriji osvojio zlatnu plaketu s pohvalom te nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. Prošle je godine obilježeno 25 godina kontinuiranog rada dirigenta Komazina s križevačkim orkestrom.

Culture Shock Festival, kulturno-obrazovni projekt koji Križevčanima već dvadeset godina nudi svirke, predstave, rasprave, izložbe, zanimljive mogućnosti neformalnog obrazovanja i kulturnog aktivizma organizira udruga P.O.I.N.T. Ove godine prijatelji festivala su Umjetnički paviljon u Zagrebu, Udruga K.V.A.R.K. i POU Križevci, a financijski ga podržavaju Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture i medija.

Komentari su zatvoreni.