Take a fresh look at your lifestyle.

Završen je projekt “Grad po mjeri mladih”

430

Konferencijom u Klubu kulture, ovaj tjedan je formalno završio projekt “Grad po mjeri mladih” koji je Grad Križevci provodio godinu dana uz partnere Centar za mlade Križevci i Savjet mladih Grada Križevaca. S 22 tisuće eura financirala ga je EU kroz Erasmus+, a cilj je bio izraditi gradski program za mlade i aktivno ih uključiti u izradu javnih politika na području grada koje se odnose na njih. Nakon radionica i anketa definirali su program sa 48 mjera podijeljenih u šest tematskih područja: Obrazovanje, Participacija mladih u društvu i informiranje, Zapošljavanje i poduzetništvo, Stanovanje, promet i mobilnost, Slobodno vrijeme te Zdravlje i okoliš.

“Program je za Grad obvezujući. Prvenstveno zato jer je rezultat rada više od 700 mladih ljudi koji su se izjasnili ispunjavanjem anketnog upitnika i onih koji su sudjelovali na radionicama. Nastojat ćemo što prije riješiti one mjere koje su jako bitne i visoko na listi prioriteta, ali to ne isključuje sve ostale“, najavio je gradonačelnik.


U panel raspravi na temu politika za mlade na lokalnoj i nacionalnoj razini sudjelovao je direktor K.V.A.R.K.-a Saša Lončarić, zatim mentor u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te dugogodišnji aktivist u sektoru mladih Hrvoje Kovač, gradonačelnik Mario Rajn i maturantica Klara Grahovar.

Komentari su zatvoreni.