Take a fresh look at your lifestyle.

Konačno o tome i građanima

1.417

Grad Križevci poziva sve zainteresirane građane u srijedu, 3. srpnja u 18 sati u kino dvoranu u Razvojnom centru i tehnološkom parku na predstavljanje plana održive urbane mobilnosti na području grada.
Predstavit će se nova prometna regulacija u centru grada i uvođenje “zona 30” za usporavanje prometa. Budući da se spominje izgradnja novih biciklističkih staza, ovo je prilika da građani dobiju informacije o tome, ali i postave pitanja gradskim ocima.

U pozivu nije navedeno tko će predstavljati plan održive urbane mobilnosti, no piše da će biti riječi i o uvođenju javnog gradskog prijevoza, sustavu javnih bicikala i naplati parkiranja. Odluke, dokumenti i strategije vezani uz organizaciju prometa i izgradnju staza, podsjećaju, već su doneseni i Gradsko vijeće ih je usvojilo. Među usvojenim dokumentima je Plan održive urbane mobilnosti (SUMP), prometna strategija nastala na zajedničkoj viziji građana Križevaca, naglašeno je u uvodu tog dokumenta, “suradnjom javne uprave, stanovnika i ključnih dionika (ispitivanje stava javnosti, sastanci”).

Podsjetimo, u skladu s usvojenim planom, Grad je lani naručio studiju za električne autobuse, no o potencijalnim linijama i drugim detaljima oko organizacije javnog prijevoza i početka uvođenja ove usluge, javnost još nikad nije dobila informacije. Slično je i s biciklističkim stazama za koje je u proračunu osigurano oko milijun i pol eura, no građanima nikad nije predstavljeno u kojim ulicama i naseljima će se graditi. Slučajno se tako doznalo za novu stazu u Ulici branitelja Hrvatske, dok projekte i ideje za staze kroz Storssmayerov i Nemčićev trg, Zakmardijevu, Franje Račkoga, Markovićevu ulicu još nismo vidjeli, kao niti eventualne intervencije, rušenja stabala, otkup privatnog zemljišta ili potrebu trajnog zatvaranja cestovnog prometa što je, doznajemo, u planu.

1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    “Gradski oci….” Ma da,dali se oni tako vide?Meni bi bilo prikladnije nazvati ih “gradski pajaci” jer se ne snalaze u prostoru i imaju većinu smiješnih ideja.Sada,nabrzinu nabrojim pet stvari koje ne rade nikako ali čemu kada to nikoga ne dira.,.Očaj,teški jad i nikaj s ničim…….

Komentari su zatvoreni.