Take a fresh look at your lifestyle.

Županija u EU projektu za poboljšanje povezanosti urbanih i udaljenih ruralnih područja

431

U grčkom gradu Solunu ovaj je tjedan održan drugi sastanak partnera i transnacionalni forum projekta RuralMED Mobility – Usvajanje električne mobilnosti u nedovoljno opskrbljenim ruralnim i udaljenim mediteranskim područjima, u kojem Koprivničko-križevačka županija i REA Sjever sudjeluju kao predstavnici iz Hrvatske. Radi se o projektu usmjerenom na poboljšanje infrastrukture električnih vozila u ruralnim područjima pa će se izgraditi punionice za električna vozila u općinama Gornja Rijeka, Ferdinandovac, Gola i Kalnik. Partneri su u sklopu sastanka posjetili Grčki institut transporta i Centar za istraživanje i tehnologiju, gdje su domaćini predstavili primjere dobre prakse e-mobilnosti za područje Soluna.

Posljednjih godina električna mobilnost doživjela je značajnu primjenu u urbanim područjima EU, no infrastruktura za punjenje električnih vozila u ruralnim područjima još uvijek nema dovoljno. Raspravljalo se o temama vezanima uz projektni i financijski menadžment, te opravdane troškove, izvještavanje i kontrolne procedure. Voditelji radnih paketa predstavili su napredak po aktivnostima, te su dogovoreni hodogram i rokovi provedbe za naredno razdoblje, objavila je Županija.

Projekt RuralMED Mobility sufinanciran je putem Interreg Euro-MED transnacionalnog programa Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj ; EU sufinanciranje 80%). Projekt je započeo 1. siječnja 2024. te traje do 30. rujna 2026. Ukupna vrijednost projekta je 2.856.363,90 €, podijeljenih između 13 partnera iz Španjolska, Slovenije, Hrvatske, Portugala, Bugarske, Italije, BiH i Grčke. Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 129.554.60 €.

Komentari su zatvoreni.