Take a fresh look at your lifestyle.

Tamburaški orkestar sutra u Zlatnoj dvorani Musikvereina

0 601

Gradski tamburaški orkestar Križevci otputovao je u četvrtak u Beč, kako bi sudjelovao na Svjetskom festivalu orkestara “One future”, i to kao jedini tamburaški među simfonijskim orkestrima. U subotu, 27. srpnja očekuje ih nastup u natjecateljskom dijelu festivala, u dvorani Bečkih dječaka u MuTh akademiji, s početkom u 14:20 sati. U revijalnom i svečanom dijelu programa nastupit će u nedjelju, 28. srpnja u prestižnoj Zlatnoj dvorani Musikvereina, kao prvi tamburaški orkestar ikad na toj svjetski poznatoj pozornici.

Kako bi se što bolje prilagodili novom i dinamičnom okruženju među 23 orkestra iz 11 zemalja svijeta, koji će održati ukupno sedam svečanih koncerata u dvoranama diljem Beča, članovi križevačkog orkestra jučer su popodne održali tonske probe u dvorani Bečkih dječaka u MuTh akademiji te Zlatnoj dvorani Musikvereina, a prije toga su probu održali na otvorenom, pored Dunava. S nestrpljenjem očekuju današnji i sutrašnji nastup, gdje onaj nedjeljni predstavlja povijesni trenutak za tamburaštvo, Križevce i Hrvatsku, čime se će zaokružiti priča od početaka skupnog muziciranja prije 150 godina do današnjih nastupa tamburaškog orkestra na najvećim svjetskim pozornicama.

S obzirom da je dio Križevčana izrazio želju podržati gradski tamburaški orkestar u nedjeljnom nastupu, autobus od 78 mjesta je ubrzo popunjen i rezervirano je preko 110 ulaznica za Zlatnu dvoranu Musikvereina. Ukupno 28 članova svirača će se pod ravnanjem dirigenta Igora Kudeljnjaka predstaviti djelima Rossinija, Kuljerića, Potočnika i Goodmana. Suradnja s prestižnim brendom Croata rezultirala je dizajnom posebnih kravata s motivom tambure i košulja za svakog člana orkestra, dok je križevačka obrtnica Kristina Kovačić sa svojim brendom Škatuljica pripremila nakit za djevojke u orkestru.

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno