Take a fresh look at your lifestyle.

Županiji odobren novi projekt iz Europskog socijalnog fonda plus

0 368

Koprivničko-križevačkoj županiji je odobren novi projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus, iz programa Učinkoviti ljudski potencijali, priopćila je Županija odluku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Radi se o projektu kojem je cilj izrada socijalnog plana Koprivničko-križevačke županije i ukupne je vrijednosti 71.782,98 eura, od čega je većina bespovratna dok 5 posto sufinancira Županija.

Socijalni plan Koprivničko-križevačke županije trebao bi pridonijeti povećanju dostupnosti socijalnih usluga u Koprivničko-križevačkoj županiji jer projektom predviđeno i osnaživanje stručnjaka za socijalno planiranje, provedbu i praćenje županijskog socijalnog plana. “Kroz izrađen i usvojen Socijalni plan KKŽ izravno se doprinosi razvoju socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije koje su temeljene na stvarnim potrebama i kapacitetima, odnosno mogućnostima koje se pružaju u domeni socijalne skrbi”, navodi Županija.

Glavne aktivnosti projekta su prikupljanje, analiza i obrada podataka, izrada županijskog socijalnog plana te provedba edukacija za članove Savjeta za socijalnu skrb Koprivničko-križevačke županije i djelatnike Županije. Ovo je prvi put da će se na razini Hrvatske na unificirani način izraditi socijalni planovi prema unaprijed utvrđenoj metodologiji. Stručnu pomoć i podršku u pripremi i provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija, a provodit će se 12 mjeseci.

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno