Take a fresh look at your lifestyle.

[FOTO] Sjajan nastup Andrije Ječmenjaka na čiovskoj večeri Olivera Dragojevića

0 1.338

Splitski multiinstrumentalist i profesor glazbene pedagogije, rodom Križevčanin, Andrija Ječmenjak ovih je dana na društvenoj mreži Instagram podijelio snimke s koncertnog nastupa na nedavnoj, 3. večeri Olivera Dragojevića, pod nazivom „Tišine mora“, održanoj u parku Miljenka Smoje u Slatinama na otoku Čiovu kod Splita.

Ovogodišnji hrvatski finalist TV showa The Voice, Jakov Peruško Rihtar, vrlo je emotivno izveo dvije balade pokojnog barda hrvatske glazbene scene, „Ostavljam te samu“ i „Tristeca“, uz dojmljivu pratnju profesora Ječmenjaka na violončelu te jazz pijanista Viktora Lipića za klavijaturama.

Ječmenjak je osnovnu i srednju glazbenu školu završio u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci, gdje je 2011. godine kao violončelist maturirao u klasi profesora Svebora Szekelyja. Glazbenu pedagogiju završio je 2015. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a dodatnu edukaciju stekao je iz područja muzikoterapije.

Kao učitelj glazbene kulture zaposlen je u Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split i vanjski je suradnik Umjetničke akademije u Splitu. Također je suradnik Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, gdje kao edukant muzikoterapije vodi glazbene radionice u Savjetovalištu za djecu i mlade Službe za mentalno zdravlje. Edukaciju o asistivnoj tehnologiji pohađao je na Islandu.

Kao basist stalni je član pratećih sastava Giuliana i Tihe Orlića, a s Orlićem i kolegama iz benda Opća opasnost prošle je i ove godine koncetno gostovao u Kanadi i SAD-u, a u pripremi je turneja po Australiji sljedeće godine. Kao član kazališnog ansambla HNK Split, koji je na scenu postavio dramu Mire Gavrana „Paralelni svjetovi“, izvodio je skladbe kultne rock-grupe Metak.

Bio je basist u rock sastavima Drugo izdanje i Diktatori, a surađuje s čitavim nizom hrvatskih glazbenika i sastava, poput Jacquesa Houdeka, Minee, Alena Nižetića, Albine, Petra Dragojevića, Adija Šoše, Roka Blaževića, klape Cambi i drugih. Sa splitskom pjevačicom Romanom Čikeš povremeno nastupa kao duo R&A.

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno