Take a fresh look at your lifestyle.

Križevci Jazz Festival uz glazbene zvijezde

0 409

Križevački Klub kulture će u utorak 10. rujna ugostiti jednog od najvećih bas gitarista Jeffa Berlina koji sa svojim triom nastupa na Križevci Jazz Festivalu. Poznat po svojoj izvanrednoj tehnici i sposobnosti spajanja jazza, rocka i fusiona u jedinstven stil, Berlin je utjecao na generacije basista i glazbenika. Objavio je brojne albume koje su kritičari visoko ocijenili i pridonio je različitim edukativnim izdanjima, postavši referentna točka za glazbenike diljem svijeta.

Drugi član Dennis Chambers, živa je legenda bubnjeva, poznat po svojoj izvanrednoj brzini, preciznosti i svestranosti. Jedan je od najtraženijih bubnjara na svijetu, svira u širokom spektru žanrova, od jazza do funka i rocka. Surađivao je s nekim od najvećih zvijezda glazbe, pokazujući svoju sposobnost prilagođavanja bilo kojem glazbenom kontekstu i podizanja zajedničke izvedbe na višu razinu.

Treći član benda je čileanski pijanist i klavijaturist Jorge Vera, čija karijera brzo napreduje zahvaljujući izvanrednom talentu i svestranosti. Vera s lakoćom prelazi iz jazza u latinsku glazbu, pop i rock, uvijek donoseći svjež i inovativan pristup. Kao solist i prateći glazbenik dokazao se na međunarodnoj glazbenoj sceni, gdje je surađivao s brojnim svjetski poznatim umjetnicima.

Uz jedinstvenu kombinaciju talenta, iskustva i strasti, Jeff BerlinDennis Chambers i Jorge Vera na pozornicu donose eksplozivnu fuziju besprijekorne tehnike i duboke izražajnosti. Stvaraju vibrantan i angažiran glazbeni dijalog, u kojem je svaka nota ispunjena emocijama i virtuoznošću. Rezultat je glazbeno iskustvo koje nadilazi žanrove i ostavlja publiku očaranu i inspiriranu“, najavljuju organizatori.

Trojica glazbenika, iako dolaze iz različitih iskustava i stilova, dijele istu strast prema glazbi i želju za istraživanjem novih zvučnih teritorija. U Križevcima nastupaju u sklopu desetodnevne turneje Europom, nakon Bratislave i Beča, te prije Budimpešte, Atene i grada Lodi u sjevernoj Italiji.

Berlin je već bio u Križevcima prije desetak godina kad je vodio proljetnu školu za bas gitariste po metodi svjetski poznate The Players School Of Music iz Floride. Koncert na Križevci Jazz Festivalu u Klubu kulture 10. rujna počinje u 21 sat, a cijena ulaznice je 10 eura.

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno