Take a fresh look at your lifestyle.

Grad Križevci za rekonstrukciju atletske staze od Središnjeg državnog ureda za šport dobiva 630 tisuća kuna

1.400

Na temelju Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini, Središnji državni ured za šport donio je i danas objavio odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 22 športske građevine u ukupnom iznosu od 8.749.632,70 kuna. Među 22 korisnika kojima je odobrena potpora je i Grad Križevci, kojem je odobreno sufinanciranje rekonstrukcije atletske staze u iznosu 630 tisuća kuna.

Kako saznajemo iz gradske uprave, riječ je o prvoj fazi projekta vrijednosti oko 1.4 milijuna kuna, koja obuhvaća obnovu atletske staze na Gradskom stadionu u Križevcima, što podrazumijeva odvodnju i kanalice, ispravljanje lukova jer trenutno staza nije po propisima te frezanje asfalta i nanošenje novog sloja.

Grad Križevci je javljanjem na ovaj poziv tražio 700 tisuća kuna, a obvezao se iz gradskog proračuna izdvojiti još 400 tisuća kuna, dok se od Koprivničko-križevačke županije odnosno županijske Zajednice sportova očekuje 200 tisuća kuna, a od Zajednice športskih udruga Križevci još 100 tisuća kuna.

Druga faza projekta rekonstrukcije atletske staze podrazumijeva nabavku tartan staze, što je gradska uprava pripremila za prijavu na natječaj prekograničke suradnje Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., čiji je rok za prijavu 3. svibnja. Ukupna vrijednost čitave investicije je 2.3 milijuna kuna.

Iako je jedan regionalni portal jučer bombastično objavio da značajnu ulogu u dobivanju navedenih 630 tisuća kuna imaju Sportske igre mladih, saznajemo da ta udruga za sport, rekreaciju i edukaciju, registrirana u Splitu, u proračunu za 2019. godinu ima predviđeno tek 12 tisuća kuna za obnovu i sanaciju atletske staze u Križevcima. Činjenica radi, zahtjev za potporom prema Središnjem državnom uredu za šport uputio je Grad Križevci, odnosno gradski Upravni odjel za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.

Na ovaj javni poziv Središnjeg državnog ureda za šport bilo je prijavljeno 239 projekata s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od 108.876.240,05 kuna, a sredstva će biti dodijeljena 22 najbolje ocijenjenim projektima. Sufinancirat će se projekti iz različitih dijelova Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 8.749.632,70 kuna, među kojima npr. ugradnja umjetne stijene za penjanje u športskim dvoranama u Donjoj Stubici i Omišu, izgradnja nogometnog igrališta s umjetnom travom u Dugom Selu i Varaždinu, izgradnja malonogometnog terena s umjetnom travom u Đakovu, izgradnja teniskih terena u Đurđevcu, Šibeniku i Zadru, rekonstrukcija atletske staze u Sisku, itd.

Također će se sufinancirati adaptacija vanjskih športskih terena u Kutjevu, zamjena parketa u športskoj dvorani u Splitu i Zaprešiću, zamjena športskog poda u športskoj dvorani u Sv. Ivanu Zelini, opremanje skijališta u Općini Čavle, opremanje školske športske dvorane u Općini Goričan, opremanje dvorane za šport i rekreaciju u Općini Lekenik, uređenje vanjskog športskog terena u Općini Mrkopalj, opremanje športskog centra u Općini Novi Golubovec, uređenje i opremanje vanjskog športskog terena u Općini Podturen, rekonstrukcija nogometnog terena u Općini Rovišće te opremanje školske športske dvorane u Solinu čiji je prijavitelj Splitsko-dalmatinska županija.

Komentari su zatvoreni.