Take a fresh look at your lifestyle.

P.O.I.N.T.-ov ‘Sajam studija’ među primjerima dobre prakse škola Hrvatske

primjeri dobre prakse_point_gimnazijaU Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u Zagrebu predstavljene su u petak 27. veljače 2015. dvije publikacije izdane povodom završetka projekta samovrednovanja srednjih škola Hrvatske. U brošuru “Primjeri dobre prakse” uvršten je i projekt križevačke udruge P.O.I.N.T.Sajam studija“, koji se više od desetljeća provodi u suradnji s križevačkom Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, gdje križevački srednjoškolci iz prve ruke od studenata i predstavnika fakulteta saznaju korisne stvari o različitim studijima.

Sajam_studija_prosinac_2013_udruga_POINT_gimnazija_studenti_3Ta godišnja okupljanja bivših križevačkih gimnazijalaca i savjetovanje učenika oko izbora fakulteta i studiranja pokrenula je prije više od 15 godina profesorica križevačke gimnazije Gordana Pintarić-Kovač, a priključivanjem udruge P.O.I.N.T. projekt dobiva ime i današnju formu te prerasta okvire gimnazije.
– Projekt kao primjer dobre prakse s pozitivnim iskustvima stvarno može poslužiti i ostalim sredinama, a u našoj gimnaziji ga posljednjih godina koordinira školska psihologinja Sanela Štubelj, istaknuo je ravnatelj križevačke gimnazije Zoran Kovač.

samovrednovanje_point_gimnazijaIme ravnatelja Kovača također je navedeno je u drugoj publikaciji, monografiji “Samovrednovanje srednjih škola – pogled na kvalitetu obrazovanja iznutra”, gdje se u poglavlju o školama spominje i križevačka gimnazija. Profesor Kovač bio je jedan od rijetkih suradnika koji je u projektu radio svih šest godina te za to vrijeme sudjelovao u samovrednovanju desetak srednjih škola u Koprivnici, Đurđevcu, Daruvaru, Ivanić Gradu i Zagrebu. Vrijedi napomenuti da je u međuvremenu samovrednovanje u školama postalo zakonska obaveza.

1 komentar
  1. kaja piše:

    Uvjek me fascinira ta zauzetost mladih u zajednici. Konačno i malo optimizma u ovom sivilu i politiziranju oko svega.
    Brrrrrrrravo za P.O.I.N.T. i sve sudionike u Projektu
    Svaka čast!

Komentari su zatvoreni.